Yabancı Çalışma İzni Uzatma Başvurusu

Çalışma İzni

Yabancı Çalışma izni uzatma başvurusu

Yabancı çalışma izni uzatma başvurusu yapılacak yabancının bilgileri tespit edilir.Uzatma başvurusu iznin bitmesine 60 gün kala yapılmalıdır.Çalışma izni uzatma başvuruların alınması, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması işlemleri elektronik ortam üzerinden yapılır.

Ev Hizmetleri Yabancı Çalışma İzni Uzatma

Ev Hizmetleri Yabancı Çalışma İzni Uzatma başvurusu yapacak olan işveren kimlik fotokopisi, bakımı yapılacak kişi bilgileri ve yabancı personelin Türkiye ‘ye giriş yaptığı pasaport bilgileri , kimlik fotokopisi, adres kaydı, çalışma izni fotokopisi gerekmektedir.Çalışma izni süresi yabancının pasaport süresinin geçerlilik tarihinden 60 gün kısa süreli olmaktadır.

Ev hizmetleri çalışma izni uzatma başvuruları çocuk bakıcısı, hasta bakıcısı, refakatçi, engelli bakımı, yaşlı bakımı olarak yatılı ve yatısız olarak yapılmaktadır.Ev hizmetlerinde çalışacak yabancının alacağı ücret asgari ücretten az olmaz.Yabancı uyruklu istihdam edecek olan işverenin gelir durumu belgeleri yabancı istihdam etmesine uygun olmalıdır.Bu sebeble gelir durumunu gösterir belgelerin çalışma izni başvurusu esnasında eksik olması halinde müracaat sonuçlandırılamamaktadır.

Yabancı çalışma izni ile istihdam etmekte olduğunuz yabancı uyruklu çalışanınızın çalışma izni bitmesine altmış gün kalmasından itibaren bu süre dolmadan çalışma izni uzatma başvurusu yapılmalıdır.Bu süre dolduktan sonra yapılacak çalışma izni uzatma başvuruları reddedilmektedir.

Ev hizmetleri çocuk bakımı kreş, gündüz bakım evleri ve konut adreslerinde yapılabilmektedir.Hasta ve Yaşlı Bakımı evde, hastahane ‘ de ve huzurevlerinde yapılabilmektedir.

 

Firmada Çalışacak Yabancı Çalışma İzni Uzatma

Firmada çalışacak yabancı çalışma izni uzatma başvurusu yapacak olan işveren ve işverenin firma vergi levhası istihdam edilecek yabancının kimlik fotokopisi, yabancı uyruklu personelim pasaport bilgileri ile elektronik ortamda yabancı çalışma izni uzatma sekmesinden yapılmaktadır.

Firma çalışanı yabancı çalışma izni almak için yabancıların yapacağı görev belirlenmeli ve bu göreve uygun olup olmadığı 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve ilgili Yönetmelikler çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda sunuçlanmaktadır.Türkiye ‘ de çalışacak yabancının çalışma izni belirli işletme ve işyeri üzerinden  verilir ve herhangi bir işyerinde çalışma hakkı sağlamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button