Yabancılar nereden yerleşim yeri belgesi alırlar?
Yabancılar nereden yerleşim yeri ( İkametgah ) belgesi alırlar? Yerleşim yeri ( İkametgah ) belgesi almak isteyen yabancılar nüfus müdürlüğünden randevu almaları gerekmektedir.Yabancı kişiler kendilerine ait ikametgah belgesini ve kendisiyle aynı adreste oturan kişilerin ikametgah belgesini herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler.Adres kayıt sistemine kayıt olmak isteyen yabancılar daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir.
Adres Kayıt Sistemi
Türkiye’de yaşayan yerleşik yabancıların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezi bir yapı içerisinde güncel olarak tutulması ve adres konusundaki dağınıklığa son verilmesini sağlayan önemli bir e-devlet projesidir.
Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi almak isteyen yabancılar ilçe nüfus müdürlükleri ve ya Kimlik Paylaşımı Sistemine bağlı bulunan muhtarlıklardan başvuru yaparak edinilebilirler
Beyan edilen adreste daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş ise ve halen dolu gözüküyorsa; adres beyanında bulunan yabancının beyanını teyit edilmesi suretiyle adına elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeler istenir bu belgeler ile nüfus müdürlüğü ve ya muhtarlıklara başvuru yapılır.
UYARI: Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir. E-devlet üzerinde alınan bu belgeler nüfus müdürlüğünden alınmış belgelerle aynı resmi geçerliliğe sahiptir.
Yabancılar nasıl adres kaydı?
Konsolosluklardan ikamet veya çalışma izni alan yabancılar ülkeye giriş tarihinden, ülke içinden ikamet veya çalışma izni alan yabancılar ise bu izinlerin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç 20 iş günü içinde Nüfus Müdürlüğüne başvurarak adres kayıt sistemine kayıtlarını yaptırma zorunluluğu vardır.
22.09.2021 tarihinden ikamet izni başvurusu yapan yabancıların adres kayıt sistemine kayıt olmaları ve ikamet izni başvurularında yerleşim yeri ( İkametgah ) belgesini göç idaresine sunmaları gerekmektedir.Yabancı kişiler kendilerine ait ikametgah belgesini ve kendisiyle aynı adreste oturan kişilerin ikametgah belgesini herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler.
Çok bilgilendirici bir yazı olmuş çok sağolun yabancılar adres kaydı için.
Deniz Kurumsal ailesine İstanbul ikamet izni danışmanlığınız için teşekkürler.
İyi Çalışmalar
Rica ederiz sizinle çalışmaktan mutluluk duyduk.Önümüzdeki yıl yine bekleriz.
Yabancılara yerleşim yeri belgesi İstanbul’da nereden randevu alabiliriz.
Yerleşim yeri Belgesi yabancı randevu almak için https://randevu.nvi.gov.tr/
Esenyurt ta yaşayan yabancılar yerleşim yeri belgesi nereden alırlar?
Esenyurt ta yabancılara yerleşim yeri belgesi nereden alınır?
ilk başvuru yapanlar için( kısa sureli ikamet) yerleşim yeri belgesi gerekiyor mu gerekiyorsa nereden almak gerekir