Çalışma İzni
Türkiye’de çalışmak isteyen yabancılar için çalışma izni türleri, başvuru süreci ve uzman desteği hakkında bilgilendirici bu yazımızda çalışma izinlerinin çeşitleri ve süreçleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Türkiye’de çalışma izni almak isteyen yabancılar için süreçleri ve çeşitleriyle ilgili bilgileri edinebilir, başvuru adımları, uzman destek ve izin türleri başvurularınızda firmamızdan uzman destek alınız.
Çalışma İzni Nedir?
Çalışma izni, Türkiye’de çalışmak isteyen yabancılar için gereken resmi bir izindir. Türkiye‘de çalışma hakkı kazanmak için çalışma izni almak zorunludur. Başvurular, Çalışma Bakanlığı sistemi üzerinden E-Devlet veya E-İmza ile gerçekleştirilebilir.
Çalışma İzni Başvuru Türleri
Çalışma izni başvuruları, Yurtiçi çalışma izni başvurusu ve Yurtdışı çalışma izni başvurusu olmak üzere ikiye ayrılır. Türkiye’de geçerli ikamet izni bulunan yabancılar yurtiçi çalışma izni başvurusunda bulunabilirler. Geçerli ikamet izni bulunmayan yabancılar ise konsolosluk aracılığı ile başvuruda bulunabilirler.
Çalışma İzni Başvuru Süreci
Yabancıların Türkiye’de çalışmaya başlamadan önce çalışma izni alma zorunluluğu vardır. Başvuruların usulüne uygun olarak yapılması gerekmektedir ve sonuçlar genellikle 30 gün içinde alınır. Başvuruların değerlendirilmesinde, uluslararası işgücü politikasına uygunluk, bakanlığa bildirilen belge ve bilgiler, yabancının çalışacağı meslekte nitelikleri ve işverenin uygunluğu göz önünde bulundurulmaktadır.
Uzman Destek ve Danışmanlık
Çalışma izni başvurularınızda uzmanlardan destek almak için Deniz Kurumsal ile iletişime geçerek zaman ve paradan tasarruf edebilirsiniz.
Yabancı Çalışma İzni Çeşitleri
Türkiye’de çalışma izni türleri 5 çeşittir. Yabancıların istihdamına uygun olan çalışma izni türüne başvurmalıdırlar. Tüm çalışma izni türlerinin farklı prosedürleri vardır. Başvuru yapılmadan önce itina ile araştırılmalı ve istihdam edilecek yabancının yapacağı işe göre seçilmesi gerekmektedir.
Süreli Çalışma İzni: İlk başvurularda 1 yıl olarak düzenlenir.
Süresiz Çalışma İzni: Uzun dönem ikamet izni sahibi ve 8 yıl kesintisiz çalışma izni ile çalışmış olan yabancılara verilir.
Bağımsız Çalışma İzni:Kendi adına ve hesabına çalışmak isteyen yabancılara verilir.
Turkuaz Kart: Türkiye’de yaşamak isteyen nitelikli yabancılara verilir.
İstisnai Çalışma İzni: Özel durumları nedeniyle istisnai olarak çalışma izni verilen yabancılara uygulanır.
Yabancı Çalışma İzni Çeşitleri