Dubai’ de Şirket Nasıl Kurulur?

Dubai’ de Şirket Nasıl Kurulur

Dubai’ de Şirket Nasıl Kurulur?

Dubai’de bir şirket kurmak şirket türünü seçme, bir işletme adı seçme, ilk onay başvurusu yapma, şirket ana sözleşmesini hazırlama, işletmenin adresini belirleme gibi birçok aşamayı içeren bir süreçtir. Faaliyet göstereceğiniz sektöre göre gerekli olan onayları almanız ve evraklarınızı DED‘ e teslim etmeniz gerekmektedir. Bu adımları tamamladıktan sonra, Dubai’ de bir şirket kurmuş ve ülkede faaliyet göstermeye başlamış olacaksınız.

Şirket kurmak isteyen kişiler Türkiye’de Limited, Anonim veya Şahıs şirketi kurabilecekleri gibi, isterlerse farklı ülkelerde yatırım yaparak yabancı bir ülkede de şirket kurabilirler. Yurtdışında şirket kurmak isteyen kişiler genellikle ticari imkanların bol olduğu ülkelerde şirket kurmayı hedeflemektedir. Son zamanlarda bireylerin döviz geliri elde etmek ve süreçleri daha kolay yönetebilmek için Dubai’ ye şirket kurmaya gittikleri bilinmektedir.

Dubai’ de şirket kuran kişi ve işletmeler belirli avantajlardan faydalanabilir ve daha kolay ticaret yapabilirler. Şirket kuruluş sürecini iyi yönetebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Dubai’mde Şirket Kurmanın Avantajları

Dubai’ de bir şirket kurmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri‘ de kurumsal vergi ve gümrük vergisi bulunmaz.
  • Kişisel geliri olan kişiler için Dubai’ de gelir vergisi yoktur.
  • Kişiler Dubai’ de şirket kurarak kolay bir şekilde oturum hakkı alabilirler.
  • Şirket kurulum süreci oldukça hızlı ve kolaydır.
  • Ülkede ve Dubai’ de bankacılık sistemleri çok hızlı bir şekilde geliştiği için Dubai’ de şirket kuran kişiler para transferi işlemlerini kolayca yapabilirler.
  • Kurumsal itibarını ve markasını güçlendiren işletmeler Dubai’ de daha hızlı bir şekilde satış yapabilirler.
  • Dubai’ de şirket kuranlar global bir şirket haline gelebilirler.
  • Dubai’ de şirket kuran kişi ve işletmeler birçok avantajdan faydalanabilir. Gelin hep birlikte Dubai’ de şirket kurmanın avantajları nelerdir bir göz atalım.
  1. Yabancı yatırımcıların şirket kurmak için tercih ettiği şehirlerin başında gelen Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurumlar vergisi ve gümrük vergisi yok.
  2. Dubai kişisel geliri olan bireyler için gelir vergisi yoktur.
  3. Bireyler Dubai’ de şirket kurarak kolayca oturma izni alabilirler.
  4. Şirket kuruluş süreci oldukça hızlı ve kolaydır.
  5. Ülkede ve Dubai bankacılık sistemlerinin hızla gelişmesi nedeniyle Dubai’ de şirket kuran bireyler kolaylıkla para transferi işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.
  6. Kurumsal imajını ve markasını güçlendiren işletmeler Dubai’ de daha hızlı satış yapabilmektedir.
    Dubai’ de şirket kuranlar global şirket olabiliyor.

Vergi sisteminin bulunmaması ve şirket kuruluş sürecini hızlı bir şekilde yönetebilmek, Dubai’ de iş yapmak isteyen bireylere birçok avantaj sağlamaktadır.

Dubai Şirket Kurmanın Dezavantajları

Dubai şirket kurmanın da dezavantajları bulunmaktadır. Bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Dubai’ de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin müşterileri ile iletişime geçebilmek için Arapça ya da İngilizce bilmeleri önemlidir.
  • Dubai’ de hızlı bir şekilde büyüyen birçok marka bulunur, bu da şirket kuran kişilerin güçlü rakipler ile karşılaşabileceklerini gösterir.
  • Dubai’ de şirket kurmak için belirli bir sermayeye ihtiyaç bulunur.

Dubai’ de şirket kurmanın dezavantajlarına bir göz atalım.

Dubai’ de şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin müşterileriyle Arapça veya İngilizce iletişim kurabilmeleri gerekmektedir.
Dubai hızla büyüyen birçok markanın olması, şirket kuran bireylerin güçlü rakiplerle karşı karşıya kalacağını gösteriyor.
Dubai’ de şirket kurmak için belli bir sermayeye ihtiyacınız var.

Dubai şirket kurmanın dezavantajları bunlardır avantajları ve dezavantajları karşılaştırıldığında Dubai’de şirket kurmanın mantıklı olduğu söylenebilir.

Dubai’de Şirket Kurma Süreci

Dubai’ de bir şirket kurmak ve ticari faaliyet göstermek isteyen kişi ve işletmelerin izlemeleri gereken belirli prosedürler bulunur. Genel olarak şirket kurma süreci şunları içermektedir:

Şirket Türü Seçimi: İlk olarak, şirket kurma sürecinde şahıs şirketi, Civil Company ve limited şirket türleri gibi farklı şirket türlerinden birini seçmelisiniz.

Danışmanlık Desteği Alın: Bazı kişiler ve işletmeler bireysel olarak şirket kurarlarken, birçoğu da danışmanlık firmaları ile ortaklık yapar.

İşletmenizin Faaliyet Türünü Seçin: İşletmenizin faaliyet türünü seçin ve Dubai’ de popüler olan sektörler hakkında araştırma yapın.

Ticari Unvan Seçimi: Şirket türü ve şirket aktivite alanı seçildikten sonra, işletmenizin ticari unvanını seçmelisiniz.

İlk Onay Başvurusu: Ticari unvan seçiminin ardından ilk onay başvurusu yapın.

Şirket Ana Sözleşmesi Hazırlayın: İlgili süreci tamamladıktan sonra, şirket türüne göre şirket ana sözleşmesini hazırlayın.

İşletmenizin Adresini Belirleyin: Şirket ana sözleşmesi hazırlandıktan sonra, işletmenizin adresini belirleyin.

Gerekli Onayları Alın: İlgili süreçleri tamamladıktan sonra, faaliyet göstereceğiniz sektöre göre gerekli olan onayları alın.

Lisansınızı Alın: İlgili evrakları DED ‘ e teslim edin ve lisansınızı alın.

Bu adımları izleyerek Dubai’ de bir şirket kurabilir ve ticari faaliyet gösterebilirsiniz.Dubai’ de şirket kurmak ve ticari faaliyette bulunmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli prosedürleri takip etmesi gerekiyor. Kurulan şirketin türüne göre süreç değişebilse de pek çok şeyin birbirine benzediği söylenebilir. Bu nedenle yazımızın bu bölümünde sizlere Dubai’ de şirket kurma süreci hakkında bilgi verirken genel bilgiler vereceğiz.

Dubai’ de şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin öncelikle şirket türünü seçmesi gerekiyor. Şirket kuruluş sürecinde genellikle şahıs şirketi, şahıs şirketi, limited şirket türlerine olan ilginin yüksek olduğu söylenmektedir.

Dubai’ de şirket kurmak isteyen kişiler ve işletmeler farklı türlerde şirket açabilirler. Bunlar arasında şunlar bulunabilir:

Şahıs Şirketi: Bu tür şirkette tek bir kişi sorumlu olur ve işletmenin tüm yönetimi onun elindedir.

Limited Şirket: Limited Şirketlerde, ortaklar sadece belirli bir miktarda sermaye yatırarak işletmenin sorumluluğunu üstlenir.

Anonim Şirket: Anonim Şirketlerde ortakların sorumluluğu sadece sermaye yatırımı kadardır ve işletmenin yönetimi belirli bir yönetim kurulu tarafından yapılır.

Holding Şirket: Holding Şirketler, birçok farklı işletmeyi bir arada yöneten şirketlerdir.

Bu şirket türleri sadece Dubai’ de bulunan şirket türleridir ve farklı ülkelerde farklı şirket türleri bulunabilir.

Bazı kişi ve işletmeler Dubai’ de şirket kurarken bireysel olarak hareket etmektedir birçok kişinin danışmanlık firmaları ile çalıştığı bilinmektedir. Bu noktada kuracağınız şirket türünü belirlerken de bir seçim yapmanız gerekiyor. Bireysel mi hareket edeceksiniz yoksa danışmanlık firmaları ile mi çalışacaksınız sorusuna cevap bulduktan sonra iyi bir firma seçmeniz gerekiyor.

İşletmenizin faaliyetini seçin. Sektör seçimi yapmadan önce Dubai’ deki popüler sektörleri araştırabilirsiniz.
Şirket türü ve iş faaliyet alanı seçildikten sonra işletmenizin adını seçmeniz gerekmektedir. Yapacağınız işle ismin eşdeğer olmasına dikkat edin.

İşletme adının seçiminden sonra ilk onay başvurusunu yapın. Bu uygulama, Dubai’ de şirket kurmanız için herhangi bir engelin olmadığını göstermektedir. DED tarafından verilen bir belgedir.

İlgili süreci tamamladıktan sonra şirket türünüze göre şirket ana sözleşmenizi hazırlayın ve işletmenizin adresini belirleyin. Burada bilmelisiniz ki Dubai’ de sanal ofis mantığı yoktur. Bu nedenle öncelikle fiziksel bir adrese ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz.Şirket süreçlerini yönettikten sonra faaliyet göstereceğiniz sektöre göre gerekli onayları alın.İlgili işlemleri tamamladıktan sonra belgelerinizi DED’ e teslim edin ve ruhsatınızı alın.

Bu adımları tamamlayarak Dubai’ de şirket kurabilir ve bu sayede ülkede faaliyet gösterebilirsiniz.

Dubai Banka Hesabı Açmak

Dubai’ de banka hesabı açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Geçerli bir pasaport ve vatandaşlık belgesine sahip olmak: Dubai’ de banka hesabı açmak isteyen kişilerin geçerli bir pasaport ve vatandaşlık belgesine sahip olması gerekir.

Banka seçimi: Dubai’ de birçok banka bulunmaktadır. Banka seçimi yaparken ihtiyacınıza ve amaçlarınıza uygun bir banka seçin.

Banka şubesine gitmek: Seçtiğiniz bankanın bir şubesine gitmeniz gerekmektedir.

Başvuru formunu doldurmak: Banka şubesinde banka hesabı açmak için başvuru formunu doldurmanız gerekir. Formda adınız, adresiniz, pasaport numaranız ve diğer gerekli bilgileriniz yer alacaktır.

Kimlik belgesi sunmak: Başvuru formunu doldurduktan sonra, pasaport veya vatandaşlık belgenizi sunmanız gerekmektedir.

Sermaye yatırma: Banka hesabınızı açtıktan sonra, belirli bir miktar sermaye yatırmanız gerekmektedir.

Banka kartı talebi: Banka hesabı açtıktan sonra, banka kartı talep edebilirsiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra Dubai’ de bir banka hesabınız olacak ve para transferi, çek veya banka kartı ile işlem yapabileceksiniz.

Dubai

Dubai Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) en büyük ve turizm, ticaret ve inşaat sektörleri açısından en önemli şehridir. Dubai, dünyanın en yüksek kulelerinden, en lüks alışveriş merkezlerine, en büyük su parklarından en modern tatil köylerine sahip bir turizm destinasyondur. Aynı zamanda Dubai, ticaret, finans ve enerji sektörleri açısından önemli bir merkezdir ve dünya çapında birçok şirketin ve yatırımcının yerleştiği bir global şehir olarak bilinir.

Dubai Türkiye Ekonomik İlişkiler

Türkiye ve Dubai arasındaki ekonomik ilişkiler son yıllarda hızla gelişmiştir. İki ülke arasında ticaret hacmi ve turizm sektöründeki işbirliği gibi alanlarda önemli oranda bir artış görülmüştür. Türkiye, Dubai’nin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu arasındaki ticaret ve turizm rotasında bir önemli konumda bulunmasından faydalanmak için ülkesinin ekonomik işbirliğini arttırmayı amaçlamaktadır. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliği, enerji, turizm, inşaat, tarım, gıda ve tekstil sektörleri gibi birçok alanda yoğunlaşmıştır. Türk ve Dubai’li şirketler arasındaki ortak yatırımlar da ekonomik işbirliğini daha da pekiştirmiştir.

Dubai’ de Şirket Nasıl Kurulur?” te bir düşünce

  1. Sadi Mammadli diyor ki:

    Her kese Salam,

    Dubai’nin Freezone’unda bir brocker firma kurmak istiyorum. Ben ve iş ortağım. İkimizin de Azerbaycan pasaportu var ama ben Almanya’da yaşıyorum, o da Azerbaycan’da yaşıyor.

    All inclusive tüm hizmetler dahil kac fiyata?

    Cevabiniz icin önceden teskkürler.

    Saygilarla
    Sadi Mammadli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button