Çalışma İzni Danışmanlık

Çalışma İzni Danışmanlık

Çalışma İzni Danışmanlık

Deniz Kurumsal yabancıların Türkiye’ de çalışma izni almasıyla ilgili kapsamlı, bilgilendirici ve sonuç odaklı Çalışma İzni danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Yabancılar için farklı çalışma izni türleri, başvuru süreçleri, gerekli evraklar ve sektörel özellikler hakkında ayrıntılı bilgi sağlanmaktadır.Çalışma izni başvurularında  danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Çalışma izni başvurularınızda dikkat edilmesi gereken konular ve hususlar;

Çalışma İzni Türleri: Yabancılar için beş farklı çalışma izni türü olduğunu belirtir: Süreli Çalışma İzni, Süresiz Çalışma İzni, Bağımsız Çalışma İzni, Turkuaz Kart ve İstisnai Çalışma İzni Her çalışma izni türünün farklı prosedürleri ve koşulları vardır.

Süreli Çalışma İzni: Genellikle 1 yıl süreyle verilirken Süresiz Çalışma İzni 8 yıl kesintisiz çalışma izni ve uzun dönem ikamet izni sahibi yabancılara verilir.

Süresiz Çalışma İzni: 8 yıl kesintisiz çalışma izni ve uzun dönem ikamet izni sahibi yabancılara verilir.

Bağımsız Çalışma İzni: Kendi adına ve hesabına çalışmak isteyen yabancılara sağlanır. Bağımsız Çalışma İzni kendi adına ve hesabına çalışmak isteyen yabancılara sağlanır.

Turkuaz Kart: Türkiye’ de yaşamak ve çalışmak isteyen nitelikli yabancılara verilirken, İstisnai Çalışma İzni ise uluslararası iş gücü politikasına göre belirlenen yabancılara sağlanır.

Başvuru Süreçleri: Çalışma izni başvuru süreci ve uzatma başvuruları hakkında ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçiniz. Başvuruların 60 gün önceden yapılması ve sürecin usulüne uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanır.

Gerekli Evraklar: Başvuru sürecinde yabancıların sağlaması gereken belgeler ve evraklar detaylı olarak incelenmelidir. Bu evraklar, başvurunun başarılı olması için önemlidir.

Sektörel Özellikler: Deniz Kurumsal sektörel özelliklere göre yabancı çalışma izinlerini ele alır. Öğretmenler, sporcular, doktorlar, mühendisler ve mimarlar gibi farklı meslek grupları için izin süreçleri ve şartları bulunmaktadır.

Yabancı Çalışanlar ve SGK: Yabancıların Türkiye’ de çalışırken sosyal güvenlik sistemine dahil olma süreçleri ve yükümlülükleri anlatılır. Yabancı işçilerin SGK girişlerinin nasıl yapılacağı ve sigorta primlerinin ödenmesi gereken süreler önemli konulardır.

Asgari Ücret ve Harç Bedelleri: Yabancı çalışanlar için asgari ücret ve çalışma izni harç bedellerine konuları yabancıların mali yükümlülüklerini anlamalarına yardımcı olur. Harç bedellerinin ve değerli kağıt bedellerinin her yıl yeniden belirlendiği belirtilir.Bu bilgiler yabancıların mali yükümlülüklerini anlamalarına yardımcı olur.

Sıkça Sorulan Sorular: Yabancıların uyrukluların çalışma izni süreciyle ilgili sıkça sorulan sorulara yanıtlar sunarak, süreçle ilgili merak edilen noktalara açıklık getirir. Bu sorular arasında çalışma izni başvurusu için gerekli belgeler, başvuru süreçleri, çalışma izni süreleri ve uzatma başvuruları gibi konular yer alır.

Uluslararası ve Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzni: Uluslararası koruma altındaki yabancılar ve geçici koruma statüsündeki Suriyeliler için çalışma izni süreçlerini ve şartlarını detaylı bilgi almanız gerekmektedir. Bu gruplar için farklı prosedürler ve şartlar olduğu vurgulanır.

Ev Hizmetleri ve Bakıcılar: Ev hizmetleri ve yabancı bakıcıların çalışma izinleriyle ilgili bilgiler sunulur. Bu alanda çalışan yabancılar için izin süreçleri ve şartları hakkında detaylı bilgi verilir.

Petrol Arama ve İşletme Faaliyetlerinde Yabancı Eleman Çalıştırılması: Petrol arama ve işletme faaliyetlerinde çalışan yabancı elemanların çalışma izni süreçlerine ve şartlarına değinir. Bu sektörde çalışacak yabancıların izin başvurularında dikkate alınması gereken özel koşullar olduğu belirtilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek!
Call Now Button